Обраха дома на Вертонген, семейството му заплашено с ножове

Семейството на Ян Вертонген било ограбено и заплашено с ножове в дома им в Лондон, докато бранителят на Тотнъм бил в Германия за реванша срещу РБ Лайпциг от осминафиналите на Шампионска лига във вторник вечер, предаде BBC.

Неприятен инцидент сполетя семейството на Вертонген, докато той играеше за Тотнъм срещу РБ Лайпциг в Шампионската лига във вторник.

Според информацията, полицията е потвърдила, че четирима мъже, носещи качулки влезли в къщата, докато женат и децата на белгиеца били вътре. „Подкрепяме Ян и семейството му по време на този травмиращ период. Съветваме всеки, който има информация, да помогне на полицията с тяхното разследване“, цитираха от публикацията говорител на Тотнъм. Местната полиция сподели в свое изявление, че униформените са посетили дома при сигнал за грабеж на жителски адрес в NW3 в 19:49 вечерта на 10 март. „Стана ясно, че четирима мъже с качулки, въоръжени с ножове, са влезли с взлом в частната собственост и са откраднали предмети, преди да напуснат. Никой не е пострадал. Заподозрените са изчезнали преди да дойдат служителите на реда. Няма арестувани, а разследването продължава“. Вертонген е поредният футболист, който става мишена на престъпници. Жилище, наето под наем от защитника на Кристъл Палас Мамаду Сако в Уимбълдън, бе ограбено през декември, докато играчите на Арсенал Месут Йозил и Сеад Колашинац бяха нападнати от крадци на коли през юли миналата година. Къщата на нападателя на Ливърпул Садио Мане бе ограбена, докато той играеше за тима си при гостуването на Байерн Мюнхен в реванш от осминафиналите в Шампионска лига миналия сезон. /БГНЕС