Общинарите „кръщават” улици и пространства на проф. Чирков, Златю Бояджиев и Славка Славова

Столичният общински съвет (СОС) ще проведе заседание на 23 юни, като част от дневния ред включва обсъждане на именуването на безименни улици в няколко района на София, предаде репортер на БГНЕС.

Във връзка с предложението на Българския лекарски съюз (БЛС) общинските съветници ще вземат решение за именуването на градско пространство на името на проф. д-р Александър Чирков, намиращо се намира в близост до болница „Света Екатерина“ в район „Триадица”.

Ще бъде решено във връзка с предложение на инициативен комитет от ж.к. „Манастирски ливади – Изток“ в СО Район „Триадица“ за именуване на безименна улица на името на българския художник Златю Бояджиев.

Четири безименни улици, продължения на вече именувани улици, находящи се в район „Студентски“, е предложено да бъдат именувани на архитекти – „Арх. Петър Загорски“, „Арх. Борис Далчев“, „Арх. Панталей Цветков“ и „Арх. Димитър Цолов“.

Ще се обсъди също и именуването на две безименни улици в район „Витоша“. Едната улица следва да се казва „Славка Славова“, на името на българската актриса, като предложението за това е отправено от трупата на Народния театър, а другата – „Д-р Емил Илиев“. Безименна улица в район „Връбница“ се очаква да бъде кръстена „Каменарска“.

В дневния ред на СОС е включено също и обсъждане за приемане на Икономическа рамка на обществения градски транспорт в Столична община за 2022 година.

Общинските съветници ще разгледат и предложение за промяна в Правилата за работа на Програма на Столична община за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от ин витро процедури с донорски яйцеклетки. /БГНЕС

Тагове: