Общинарите ще работят за по-добри спирки на градския транспорт

Общинските съветници ще разгледат предложение, което цели подобряването на спирките на масовия градски транспорт на територията на Столична Община, предаде репортер на БГНЕС.

Това ще стане на заседанието на СОС в четвъртък.

Понастоящем броят на спирките в столицата е 2 700, в това число 1 094 от тях са с навеси, а 593 за собственост на ЦГМ ЕАД. В предложението е заложено да се възложи на Съвета на директорите на ЦГМ да предприемат съответните действия за поставяне на навеси на 65 спирки. Спирките са на териториите на различни райони на Столична община-„Триадица" (4 бр.), „Студентски" (3 бр.), „Слатина“ (1 бр.), „Сердика“ (3 бр.), „Подуяне“ (7 бр.), „Панчарево" (1 бр.), „Овча купел“ (6 бр.), „Оборище“ (I бр.), „Нови Искър“ (2 бр.), „Надежда“ (2 бр.), Младост" (10 бр.), „Люлин" (8 бр.), „Лозенец“ (1 бр.), „Кремиковци“ (4 бр.), „Красно село“ (3 бр.), „Искър“ (2 бр.), „Илинден" (I бр.), „Възраждане“ (1 бр.), „Връбница“ (1 бр.), „Витоша“ (2 бр.) и „Банкя" (2 бр.).

На заседанието на СОС ще бъде разгледано и питане към кмета на столицата Йорданка Фандъкова относно липсваща канализация в кв. „Бенковски“, столичен район „Сердика“. Това е описано от вносителите на питането като нерешен проблем, който съществува от години. Основните отговори, които очакват живущите там са дали има изготвен инвестиционен план за изграждане на канализация в квартала, има ли готовност Столична община да финансира изграждането на канализация в квартал “Бенковски”. /БГНЕС