Общинският съвет на Варна обсъжда бюджета

На заседание на Общинския съвет днес се очаква да бъде приет бюджетът на Варна за 2024 г. Той е в общ размер от 764,2 милиона лева, като 56,6 милиона от тях са осигурени по европейски програми, предава кореспондентът на БГНЕС от морската столица.

Основните приоритети, залегнали в проектобюджета, са три: „Варна – град на действието. Естетизация на морската столица“, „Варна – град на хората. Град без периферия“ и „Варна – град на растежа и иновациите. Град на инвестициите“. На обсъждането трябва да стане ясно дали кметът Благомир Коцев е успял да получи достатъчно подкрепа за приемането на бюджета.

Съветниците ще обсъждат и ще гласуват също Стратегията за управление на общинската собственост в периода 2023 – 2027 г, както и проектното предложение за ремонт и модернизация на уличното осветление на ж.к. „Чайка“.

В темите на сесията е да се гласува и предложението на кмета Варна да участва като партньор в проект за усъвършенстване и разширяване на обхвата на приемната грижа, който е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027 г.

Ще трябва да бъдат определени представители на местния парламент в Областния съвет за развитие на област Варна. /БГНЕС