Обвинението срещу Андрю Тейт разкрива графични сцени на насилие

Резюмето на делото от румънската прокуратура за самопровъзгласилия се женомразец Андрю Тейт съдържа стотици страници от свидетелски показания и преписи, включва твърдение за сексуално насилие.

Pрокурорите казват, че са транскрибирани аудио съобщения, където братът на Тейт Тристан изглежда казва, че ще „пороби тези к*чки“, съобщава Би Би Си.

Братята са изправени пред обвинения в трафик на хора и престъпна организация. Андрю Тейт също е изправен пред обвинение в изнасилване. И двамата отричат всички обвинения.

Сред доказателствата е и текст на Тейт, в който той твърди, че ръководи секс бизнеса, който прокурорите в Букурещ нарекоха мрежа за трафик.

Психическа принуда

Румънският отдел за борба с организираната престъпност официално обвини братята Тейт, заедно с две румънки през юни, в трафик на хора и създаване на организирана престъпна група.

Андрю Тейт каза, че те "не са първите заможни мъже, които са били несправедливо атакувани", докато присъстваха на съда за обвинителния акт и каза, че очаква с нетърпение да бъде признат за невинен.

Румънските прокурори в изявление заявиха, че братята Тейт са набирали жени, като са лъгали за техните романтични намерения, и след това са ги транспортирали до къща в покрайнините на Букурещ, където са били малтретирани и експлоатирани за производството на порнографски материали.

Очаква се адвокатите на братята Тейт да оспорят доказателствата изслушване по-късно този месец.

Ответниците могат да оспорят, че са направили тези изявления и да оспорят тяхната точност или контекст. Те могат също така да оспорват дали отговарят на необходимия правен стандарт за всяко извършено нарушение.

В материалите на прокуратурата има показания на жертвите на двамата братя. Жените твърдят, че доходите от тяхното онлайн порнографско съдържание са били контролирани от обвиняемите, заедно с някои акаунти и пароли.

„Поробете тези к*чки"

Парите, направени от жените, контролирани от Джорджиана Нагел, една от двете румънски колежки на Тейт.

Жените ще получат сума от Нагел произволно, без да разкриват общата сума, която са направили.

Жените също са били принуждавани да създават специфично съдържание по строг график под заплаха от психологическо или физическо насилие.

Досието по делото се отнася до заплахи "да ти счупи зъбите" или "да свършиш в моргата" в транскрибирани текстови съобщения, за които се твърди, че са от Нагел.

Тя също е изправена пред обвинение за физическо нападение над една жертва - което тя отрича.

Глоби от около 10% са били наложени от подсъдимите на жените за дребни грешки, като например да останат твърде дълго на почивка, да плачат на живо онлайн или да избършат носа си на живо, казва един свидетел.

Това доведе до 4000 евро дълг за една от жертвите.

Адвокат на заподозрените жени заяви, че те категорично отричат обвиненията, които не са подкрепени с никакви доказателства, и чакат съдът да реши, че са невинни.

Тристан Тейт е цитиран да казва, че не иска жените да имат пароли и достъп до акаунтите си в порнографските сайтове.

„Не искам да имат паролите, не искам да имат нищо."

„Основно ще робуват тези к*чки[…] Ще ги накарам да работят още повече часове. Работа като роби. […] РОБСКА работа .Минимум 10 или 12 часа на ден."

Заподозрените казват, че обвиненията са резултат от ревност.

Две от жените, класифицирани като жертви от прокуратурата, твърдят, че не са споделяли доходите си с никого.

Твърди се, че братята Тейт са забранили на новопристигналите жени да напускат къщата без разрешение и е необходимо да бъдат придружени от някой от доверените сътрудници на Тейт.

След вербуването жените са били поставени под надзора на двете заподозрени жени, Нагел и Луана Раду.

Прокурорите подчертават предполагаем обмен на текстови съобщения между Тристан Тейт и Нагел относно управлението на бизнеса.

„Не мога без да пия“

Съобщенията между Андрю Тейт и предполагаема жертва изглежда смесват разговори за любов и брак с нещо, което изглежда като заповеди, заплахи, препратки към изнасилване или обиди като „к*чка“ или „к*рва“.

Изглежда, че предполагаемата жертва го моли да не използва тези термини в досието.

В отговор на искането за групов секс тя казва на Андрю Тейт: „Няма да правя секс с момичета. Няма да правя това.“ И тогава: „Трябва да пия за това. Не мога да го направя без да пия.“

Твърди се, че Тейт е отговорил: „Не бъди скучна [...] Искам да видя, че ми се подчиняваш [...] Млъкни, к*рво, ще правиш каквото ти кажа“, според досието.

Това не е единственото обвинение в злоупотреба. Резюмето на досието по делото също така съдържа подробни разкази на свидетели за предполагаемото насилие на Тейт спрямо жени.

Една предполагаема жертва на изнасилване казва, че по време на един инцидент той й казал да свали дрехите си, като запази обувките си, след което я „ударил през лицето“.

Според обвинението предполагаемата жертва "плачеше и беше уплашена, защото смяташе, че Тейт е способен на всичко".

Съобщава се, че жертвата и Тейт са били сами в стаята по това време, се казва в досието, като прокурорите се стремят да поставят това в контекста на по-широкото поведение на главния заподозрян.

Друга жена казала на следователите, че насилието на Андрю Тейт по време на секс е било неговият начин да "излее разочарованието", когато тя не е направила това, което той й е казал да направи.

Силвия Табуска, експерт по случаи на трафик на хора, каза, че за да докажат тезата си, прокурорите ще трябва да докажат, че обвиняемите са подвели своите предполагаеми жертви относно мотивацията им за връзката.

Дори и самите жени да се съгласят, каза тя, все още може да има трафик.

Редки коли, бижута и имущество

Файлът също така се отнася до финансови трансфери, включително 4 милиона паунда, за които се твърди, че са преведени от Андрю Тейт в онлайн банкова сметка, под заглавието „Само фенове на Rev“, отнасяйки се до сайт за порнографски материали.

Прокурорите твърдят, че братята Тейт не изглежда да имат доходи "от законни дейности", но че от 2018 г. нататък те са придобили "многобройни имоти", "15 от най-редките и най-скъпи коли", оценени на стойност над £3 милиона, както и бижута и $400 000 в криптовалута.

Смята се, че двамата братя правят 5 милиона долара от абонамента си, наречен War Room и Hustler's University.

Процесът срещу братя Тейт е от международен интерес и Румъния определено се следи отблизо. Самият процес обаче може да отнеме години, за да се стигне до присъда.

Прокурорите казват, че видео обясненията на Андрю Тейт за това как да се набират, контролират и експлоатират жени съвпадат с доказателствата, които представят. /БГНЕС