Обявиха номинациите за наградите „Грами”

Песни на Бионсе и Били Айлиш са номинирани за „Грами” в категорията Песен на годината. Това съобщиха днес представители на Националната академия за изкуства на САЩ по време на видео излъчване на уебсайта на наградите „Грами”.

Хитовете „Black Parade” на Бионсе, „Everything I Wanted” на Били Айлиш, „Cardigan” на Тейлър Суифт и „Don't Start Now” на Дуа Липа бяха номинирани за наградата.

Бионсе е номинирана за девет награди на 63-те награди "Грами", което я прави най-номинираната жена изпълнител в историята на "Грами" с общо 79 в кариерата си.

Академията номинира Фийби Бриджърс и Ноа Сайръс за „Грами” за най-добър нов изпълнител.

Заедно за наградата в тази категория се състезават Ингрид Ендрес, Чика (истинско име - Джейн Ораника), Dee-Smoke (Даниел Фарис), Dodge-Cat (Амала Дламини), Megan T Stallion (Megan Peet) и канадският DJ Kaitranada (Луис Селестин). За последно певицата Били Айлиш беше отличена в тази категория. 63-те награди Грами ще бъдат излъчени от CBS в неделя, 31 януари.

Националната академия за звукозаписни изкуства и технологии е основана в САЩ през 1957 година. Първата церемония за връчване на наградите „Грами” се състоя на 4 май 1959 г. По различно време наградата се връчваше в различни градове на САЩ: Лос Анджелис, Ню Йорк, Чикаго (Илинойс), Нашвил (Тенеси). През последните години събитието, с редки изключения, се провежда в „Staples Center” в Лос Анджелис./БГНЕС, РИА Новости