Висшият полицай от ГДНП с обвинение за трафик на културнки ценности и пране на пари

Висшият полицейски служител Ангел Папалезов е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група за трафик на културно-исторически ценности и за пране на пари.

За спецакцията стана ясно снощи. До тази сутрин официална информация нямаше, но първоначалните данни се потвърждават. Минути след 8 часа днес Спецпрокуратурата съобщи, че е извършила действия по разследването по досъдебно производство срещу организирана престъпна група за държане и трафик на културно-исторически ценности и за изпиране на пари. С разрешение на съдия от Специализирания наказателен съд на 01.06.2021 г. са извършени претърсвания в имот и в служебния кабинет на действащ висш служител от Главна дирекция „Национална полиция“.

Полицейският служител А.П. е привлечен като обвиняем за участие в организираната престъпна група, създадена с користна цел за извършване на престъпления по чл.287а, чл.278 и чл.253 от НК - престъпление по чл. 321, ал.3 от НК.

Според информация в медиите се твърди, че има данни през годините висшият полицай многократно да се е срещал с укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков.

Разследването по досъдебното производство на Специализирана прокуратура продължава. /БГНЕС

Тагове: