Очаква се засилен трафик по пътищата на страната

По време на почивните дни ще бъдат проведени редица специализирани полицейски операции, които са насочени към установяване употребата на алкохол и наркотични вещества от страна на водачи на превозни средства, а също така и ще се осъществява засилен контрол за максимална скорост за движение, спазване на правилата.

Това каза главен инспектор Илия Георгиев от отдел „Пътна полиция”, ГДНП, на специален брифинг ден преди серията от три почивни дни за Деня на Съединението, предаде репортер на БГНЕС.

Георгиев припомни статистиката от преди година, когато за празничните дни са установени повече от 7600 нарушения на скоростта.

Илия Георгиев заяви, че от страна на "Пътна полиция" е създадена необходимата организация, която ще подпомогне натоварения трафик, който се очаква още днес следобед и в последния от почивните дни.

„В следобедните часове на всички точки, които са предвидени за изходи на големите градове към главните пътища и автомагистралите ще бъдат разположени екипи на "Пътна полиция", които да подпомагат и да контролират трафика. Съответно по време на забраната, която е за движение на товарни автомобили с максимална маса над 12 тона, също ще осъществяваме необходимия контрол съвместно с Агенция „Пътна инфраструктура“, каза главният инспектор.

Той посочи, че както през днешния ден, така се очаква да е по-натоварен трафикът и през сутрешните часове, преди обяд в петък. Съответно в последния почивен ден – неделя, очакват натовареност от обяд до вечерта. /БГНЕС