Одермат си гарантира Малкия кристален глобус в Супер-Г след триумф в Аспън

Марко Одермат от Швейцария завоюва първи кристален глобус в дисциплината супергигантски слалом в кариерата си, след като спечели състезанието в американския зимен център Аспън. Старт преди края на сезона в Супер-Г-то той има преднина от 188 точки пред най-близкия си преследвач Александър Омод Килде от Норвегия.

Марко Одермат.

Скандинавецът остана трети във вечерното състезание, а втори на почетната стълбичка се качи германецът Андреас Зандер. Топ 10 допълниха още Щефан Бабински (Австрия), Лоик Меяр (Швейцария), Нико Гауер (Лихтенщайн), Винсент Крихмайр (Австрия), Жюстен Мюризие (Швейцария), Нилс Алегре (Франция) и Райли Сигър (Канада).

За Одермат това е първи кристален глобус в дисциплината Супер-Г в кариерата. Швейцарецът е водач и в класиранията за Голямата световна купа, където води с 386 точки пред Омод Килде, шест старта преди края на кампанията, както и в това за гигантския слалом – със 100 пункта пред Хенрик Кристоферсен от Норвегия, три състезания преди края.

За мъжете предстоят два гигантски слалома в Кранска Гора, Словения, на 11 и 12 март, преди да започнат и финалите за Световната купа, които ще се проведат в Солдеу, Андора. /БГНЕС