Официално: Джошуа активизира клаузата за нов мач с Руис до края на годината

Антъни Джошуа ще опита да си върне шампионските пояси по бокс в тежка категория още до края на 2019 г. в реванш срещу Анди Руис.

Антъни Джошуа и Анди Руис най-вероятно ще се бият още веднъж до края на годината, стана ясно от съобщение на Еди Хърн в „Туитър". Промоутърът на британеца потвърди, че съществува клауза в договора с новия шампион, която позволява на Джошуа да поиска незабавен реванш и тя е активирана. Остава Руис да се съгласи и да се уточнят детайлите.

„Видяхме се с Антъни Джошуа, Роб Макракън и мениджърския екип в Ню Йорк. Задействахме клаузата за реванш. Той ще се състои през ноември или декември. Скоро ще обявим и мястото", написа Хърн. Очаква се двубоят да се състои в Лондон, където домакинското предимство да бъде на страната на Джошуа. Не е изключен обаче и друг вариант включително срещата отново да се проведе в Ню Йорк.

Новината за евентуален реванш между двамата бойци означава, че Кубрат Пулев може би няма да се изправи срещу Руис през 2019 г. Като претендент за титлата на IBF българинът трябваше да е следващият съперник на мексиканеца, но в такъв случай Кубрат ще трябва да излезе срещу следващия в ранглистата на федерацията - Агит Кабайел. /БГНЕС