Офицерите от Випуск „Полковник Борис Дрангов” – II смяна се дипломират

Тържествен ритуал по повод връчване на дипломите на офицерите от Випуск „Полковник Борис Дрангов“ – II смяна на Военна академия „Г. С. Раковски“ ще се проведе на 27 октомври. В него ще участват служебният министър на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Своите дипломи ще получат 85 офицери, обучавали се в различните специализации на магистърска специалност „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво” от професионално направление „Военно дело“ на факултет „Командно-щабен”. С отличен успех завършват 15 офицери. Първенец на Випуска е капитан III ранг Георги Калинов от специализация „Разузнаване, специални операции и електронна война”.

Випускът на Военната академия носи името на бележития пълководец, педагог и сърцевед полковник Борис Дрангов. През тази година се навършиха 150 години от неговото рождение и 105 години от героичната му гибел. Той е пламенен родолюбец, един от най-достойните български офицери, отдал целия си съзнателен живот на Отечеството. /БГНЕС