Огромна опашка от желаещи да карат кънки на ледена пързалка „Юнак“

Десетки хора от всякакви възрасти избраха да прекарат съботния следобед на ледена пързалка „Юнак“, която се намира до Националния стадион „Васил Левски“. Опашката от желаещи да карат кънки на лед е огромна и постоянно идват все повече и повече хора, предаде репортер на БГНЕС.


Родителите посещават ледената пързалка предимно заради децата си. Николай също е сред тях и е дошъл тук с детето си и ще се пробват да карат за първи път кънки.


„Всъщност, ние решихме да дойдем на разходка в парка, защото времето е страхотно, но видяхме, че пързалката работи и естествено децата предпочетоха пързалката пред парка“, каза пред БГНЕС Мария, на която обстановката ѝ харесва.


4-годишният Тодор Михайлов идва всяка година на ледената пързалка и я посещава редовно, когато работи. Днес той кара кънки с 5-годишния си син, който за възрастта си се справя доста добре на леда.

„Реших в днешния ден да дойда на това прекрасно място, тъй като много харесвам зимните спортове и в частност кънките на лед“, заяви пред БГНЕС Симеон Пенев и допълни, че идва от 4 години на ледена пързалка „Юнак“. Той сподели, че му харесва и му носи коледно настроение, а фактът, че ледената пързалка е заобиколена от дървета и се намира в парка, още повече допринася за приятната атмосфера тук. /БГНЕС