Огромно задръстване на входа на София при „Цариградско шосе” - видео

Задръстване се образува на бул. „Цариградско шосе” на входа на София при Околовръстния път край Горубляне, предаде репортер на БГНЕС.

Колони от автомобили има и в двете посоки. Много жители на столицата се прибират в неделния ден към София, трафикът е засилен. Тапата започва още от „Църна мацa”. Колона от автомобили имаше и на изхода на София.

Днес се провежда протест на жители на „Горубляне“. Той е срещу „системната, многогодишна дискриминация на нискоетажните квартали спрямо панелните жилищни комплекси“.

Във фейсбук недоволни хора казаха, че тази неделя от 16:00ч. до 19:00ч., са си запазили кръстовището на „Цариградско шосе“, „Димитър Пешев“ и „Павел Красов“. „На въпроса от СДВР, който ни зададоха, когато ги уведомихме, „Как така си запазвате кръстовище за 3 часа?“, ние отговорихме, че както СО си „запазва“ вече 23 години нашите имоти за бъдещи паркове без да ни обезщетява и без да ни плаща наем, така ние започваме да си запазваме тяхната собственост „Цариградско шосе“, за наше ползване“, посочват те.

Там обясняват и че това се налага също и защото Столична община продава или отдава под наем всички обществени пространства в Горубляне, включително тротоарите по Самоковско шосе, градинката до газстанцията и др. и ги превръща в автокъщи за стари автомобили, а техните частни имоти отрежда за озеленяване! „Като попитаме СО защо го правят, те ни отговарят, че общината трябва да печели от имотите си. Наглост, липса на морал и двоен стандарт се демонстрират постоянно от столичната администрация“, пише в страница в социалната мрежа.

„Тротоари в Горубляне“, “Канализация в Горубляне до всяка къща”, „Детски площадки в Горубляне“, „Нов парк Изток само върху терени общинска и държавна собственост“, бяха част от надписите, които носеха протестиращите. „Ние искаме да имаме нормална канализация, нормални тротоари“, изброи част от исканията им Иван Димитров, председател на Инициативния комитет на Горубляне.

Пред медиите говори и Здравко Младенов, който се представи за председател на Обединени граждански сдружения „Подвитошка яка“. Той изрази личното си мнение, че може би се избързва с днешния протест. „Казвам ви, че се работи, че се решават нещата и лично моето мнение е, че може би не биваше днес да бързаме с протеста“, добави Младенов. /БГНЕС