Оклахома намали изоставането си в серията с Портланд

Отборът на Оклахома Сити Тъндър намали изоставането си в четвъртфиналната серия от Западната конференция с Портланд Трейблейзърс на 1-2, след като взе първото си домакинство със 120:108.

Оклахома загуби и двете си гостувания в Портланд и трябваше да гони задължителна победа в мач номер 3 от серията, за да запази шансове за продължаване напред, като баскетболистите на Тъндър се справиха с напрежението и зарадваха публиката в „Чесапийк Енерджи Арина“. След оспорвана първа четвърт, домакините поеха контрол над събитията във втората част и поведоха с 10 точки до почивката. Макар че допуснаха изравняване в началото на последната част, те успяха да стигнат до успех с 12 точки разлика.

Над всички на паркета бе звездата на домакините Ръсел Уестбрук, който реализира 33 точки, 11 асистенции и 5 борби. Пол Джордж добави 22 точки, 6 асистенции и 6 борби, а Денис Шрьодер се отчете със 17 точки от пейката. За Портланд най-резултатен бе Деймиан Лилард с 32 точки, Си Джей Маккълъм добави 21, а центърът Енис Кантер реализира 19 точки, но пейката на Трейблейзърс бе неефективна и допринесе само с 20 точки.

Четвъртият мач от серията е отново в Оклахома след два дни.

В другите мачове от тази нощ Торонто Раптърс победи Орландо Меджик с 98:93 като гост и поведе с 2-1 в серията, а Бостън Селтикс се доближи на един успех от затварянето на серията с Индиана Пейсърс след победа със 104:96 в Индиана. /БГНЕС