Около 30 лв./кг. струва агнешкото на пазара, от производител е по 10 лв./кг.

От 17 лв. до 28 лв./кг. струва агнешкото за Великден на най-стария пазар у нас - Женския пазар в столицата, видя репортер на БГНЕС.

Само седмица преди Великден екипът ни реши да провери какви са цените на агнешкото, което традиционно всяко семейство купува за трапезата си.

Шилешкото без кости е на цена от 17 лв./кг, агнешката плешка е на цена от 23,99/кг., а агнешкият бут струва 28 лв./кг.

Първолета Василева каза пред камерата ни, че според нея цената на агнешкото е висока. “Доста скъпо е, около 30 и над 30 лв./кг. Аз вече си взех за Великден, но не от традиционните пазари, а от една от големите търговски вериги”, сподели Първолета Василева.

Проверка на репортер на БГНЕС сред производители овцевъди и козевъди сочи, че живи агнета на по 20-25 дни струват по около 10 лв. килограм живо тегло, което след клане и почистване се оскъпява до около 15 лв. за килограм - това е крайната цена за потребителя. При ярешкото цените от производител са горе-долу същите. /БГНЕС