Окръжен съд Стара Загора: Съдебният акт за нарязаното момиче е законосъобразен

Съдебният акт по делото за обезобразеното момиче в Стара Загора, което беше нарязано с макетно ножче, е законосъобразен. Това заяви Красимир Георгиев, председател на Окръжния съд в Стара Загора, предаде кореспондентът на БГНЕС.


„Като административен ръководител нямам правомощията да коментирам съдебния акт. Това, което чувам по медиите и съм се запознал с този акт, убеден съм, че тричленният съдебен състав, който единодушно е подписал съдебния акт, е преценил доказателствата по делото и е постановил съответния акт, който е законосъобразен. Това мога да кажа към този момент. Той е в унисон с искането на представителите на Окръжния съд“, заяви Красимир Георгиев.

Докладчикът по делото съдия Татяна Гьонева заяви, че съдът е взел решението за лека телесна повреда въз основа на съдебномедицинското заключение.

„Заключението на съдебно медицинската експертиза установява наранявания за временно разстройство на здравето, а не опасност за живота. Законодателят го квалифицира като лека телесна повреда“ , каза тя.

БГНЕС припомня, че днес в цялата страна ще се проведат шествия в подкрепа на момичето, пострадало при зверското нападение от страна на мъж с макетно ножче в Стара Загора.

На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница.

Задържаният Георги Георгиев е изпратил закани за убийство два дни преди трагедията. Това е станало чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”, а на следващия ден е извършено насилието. /БГНЕС