Олимпийски шампиони тренират млади фехтовачи в Банско

Двама олимпийски и един световен шампион ще водят тренировките на детския лагер в Банско.

От 29 юли до 5 август 2019 година в Банско ще бъде проведен уникален спортен лагер по фехтовка. Уникален, защото за първи път в България на такова събитие ще присъстват трима утвърдени световноизвестни фехтовачи, шампиони от Олимпийски игри и Световни първенства.

Златната медалистка от Рио де Жанейро 2016 Анна Мария Попеску (Румъния), шампионът от Игрите в Лондон през 2012 Рубен Лимардо Гарсон (Венецуела) и двукратният световен шампион Николай Новосьолов (Естония) ще споделят своя фехтовален опит с повече от 100 деца на възраст между 8 и 18 години от над 25 държави.

Организатори на събитието са Спортен клуб по фехтовка "София" и МК "Фехтовална академия – Дубай", с любезното съдействие на Българска федерация по фехтовка.

Ана Мария Попеску има два олимпийски, седем световни и десет европейски медала, а в Банско ще сподели опита си с млади български и чужди фехтовачи.

Програмата на спортния лагер включва триразови тренировки за различните възрастови групи, ръководени от световноизвестните имена, като в тяхна подкрепа ще се включат и шест утвърдени треньори от България и Дубай. Мотото на лагера е „Учи фехтовка от най-добрите”, поради което в програмата са включени и индивидуални уроци, чрез които младите таланти ще се докоснат персонално до уменията на своите идоли и ще се учат от техния опит.

С този международен лагер организаторите целят да поставят началото на една традиция в провеждането на събития от висок ранг в полза на българските фехтовачи и развитието на фехтовката в България като цяло, поради което всички български участници ползват преференциални условия, а подкрепата на Българска федерация по фехтовка доказва значимостта на този проект.

Официален сайт на събитието: https://www.internationalfencingcamp.org/. /БГНЕС