Омод Килде триумфира и в третия супер гигантски слалом за сезона

Александър Омод Килде спечели супер гигантския слалом в италианския зимен център Бормио. Норвежецът триумфира на пистата „Стелвио“ с време от 1:27.95. Той остави зад себе си на почетната стълбичка австрийците Рафаел Хаазер и Винсент Крихмайер съответно на +0.72 и +0.85 сек.

Топ 10 допълниха американецът Райън Кокран-Сигъл, швейцарецът Беат Фойц, французинът Матьо Беле, швейцарците Щефан Рожентин и лидерът в генералното класиране за Големия кристален глобус Марко Одермат, французинът Блез Гизенданер и представителят на домакините Матиа Касе.

Омод Килде (ц), Хаазер (л) и Крихмайер (д).

Двама не финишираха в днешното състезание – германецът Доминик Швайгер и швейцарецът Нилс Хинтерман, който вчера завърши трети в спускането в Бормио, а канадецът Камерън Алекзандър не стартира.

С триумфа си Килде излезе втори в подреждането за Голямата световна купа с 469 точки, но все още изостава сериозно от водача Одермат, който е със 745. Норвежецът измести от втората позиция Матиас Майер от Австрия, който е с 447 пункта. Килде ликува и в третия старт от супер гигантския слалом за кампанията, след като спечели предишните стартове в Бийвър Крийк и Вал Гардена. Той води в класирането за Малкия кристален глобус в дисциплината с пълен актив от 300 точки, пред Майер (230), Одермат (219) и Крихмайер (210).

Утре предстои нов супер гигантски слалом при мъжете, който ще се проведе отново на „Стелвио“ в Бормио. /БГНЕС