Онана потвърди, че напуска Аякс

Вратарят на Аякс Андре Онана потвърди своето намерение да напусне клуба от Амстердам по време на предстоящия трансферен прозорец.

В продължение на месеци пресата спекулираше с бъдещето на Онава и го свързваше с трансфер в Англия, където претенденти за него са Челси и Тотнъм.

Тези дни стана ясно, че кандидат за 24-годишния футболист е и Барселона, който е предложил трима свои футболисти - Нето, Карлес Аленя, Рики Пуч или Алекс Коядо.

"Не ме разбирайте неправилно, много съм щастлив в Аякс и съм много благодарен на този клуб. Проведох забележителни пет години тук, но сега настана време да направя следваща стъпка. Договорихме се за това миналата година. Засега не знам какво ще се случи, но моите амбиции и намерения са ясни", заяви Онана пред AD. Той е възпитаник на камерунската академия на Самуел Ето`о. През 2010 г. Онана попадна в системата на Барселона, но не е играл за първия тим на каталунците. С Аякс стана шампион на Нидерландия, спечели Купата и Суперкупата на страната и също така влезе във финал на Лига Европа и полуфинал на Шампионската лига. Преди преустановяването на нидерландското първенство Онана игра в 24 мача, в 8 от които не допусна нито един гол. Други претенденти за него са Челси и Пари Сен Жермен. /БГНЕС