Опашка пред БНБ за монетата в памет на Стоянка Мутафова

Опашка се изви тази сутрин пред сградата на БНБ. От днес Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на тема „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ от серията „Български творци“, предаде репортер на БГНЕС.

Цената на монетата е 30 (тридесет) лева. Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

В периода от 24 до 26 януари 2022 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ ще се продава без ограничения.

От 0.00 ч. в полунощ чака Александър, но каза, че е имало вече хора преди тях, които са дошли към 23 ч. „Желаем да закупим монетата. Колекционираме ги и на предишната чакахме от 0.00 ч. и най-вероятно и на следващата ще чакаме“, каза мъжът. Петър също беше на опашката за монетата и каза, че колекционира. Той посочи, че е тук от 3.45 ч. „Този, който колекционира винаги иска да притежава и онова, което е нормално да бъде в неговата колекция или нещо, което е с такава стойност“, заяви Петър. От 6.20 чака Тодор и посочи, че е дошъл конкретно заради монетата на Стоянка Мутафова, която харесва. Той сподели, че е бил на нейни представления, гледал много филми с нея, знае много за нея.

От 7.30 часа чака за монетата Росицa. Тя каза, че е тук конкретно за тази монета, защото харесва Стоянка Мутафова. Росица обаче мисли, че не е редно да бъде по този начин. „Много е студено, много часове се чака, би трябвало да има някаква по-добра организация “, сподели тя. Росица каза, че е чакала и за монетата за европредседателството. /БГНЕС