Опашки на границата с Турция

Опашки на границата с Турция. Стотици хора с часове чакаха да преминат от турска страна в България на граничните пунктове „Малко Търново” и „Лесово”.

По информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от Генералното ни консулство в Одрин, на 29 септември 2019 г. ситуацията с трафика на ГКПП ,,Дерекьой –Малко Търново‘‘ и „Хамзабейли-Лесово“ към входа за България бе усложнена поради срив в системата за обработка на документи на турските гранични пунктове, съобщиха от МВнР.

Към 16 ч. на третия изход от Турция към България - ГКПП „Капъкуле- Капитан Андреево“, към входа за България опашката от ТИР-ове е около 12 км. Колоната от автомобили е в три ленти и е около 700 м, като колите изчакват около час, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Около 25 км пък е опашката от ТИР-ове за излизане от България в посока Турция на ГКПП „Капитан Андреево-Капъкуле”.

Към 15 ч. бе възстановен нормалният режим на работа от турска страна на ГКПП,,Дерекьой –Малко Търново‘‘ и ГКПП „Хамзабейли-Лесово“ към входа за България и турските власти се опитват да компенсират възникналото по-рано забавяне. По информация на Генералното ни консулство в Одрин вече са отстранени всички повреди и на двата гранични пункта от турска страна. Генералното консулство на България в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти. Телефон: 0090 284 214 06 17, дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140, дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164. /БГНЕС