Опашки пред първия денонощен ваксинационен кабинет

Стотици желаещи да се ваксинират срещу COVID-19 преминаха през първия денонощен ваксинационен кабинет, разкрит в столичната болница „Св. Иван Рилски“, предаде репортер на БГНЕС.

Опашка от хора пред фургона в двора на болницата, където се извършва имунизацията имаше до късно вечерта неделя. Ваксинацията е без записване, необходими са единствено попълнен формуляр и лична карта. Здравните власти вече увериха, че при необходимост такива денонощни пунктове за ваксинация ще бъдат разкрити и в други областни градове.

„Лесно взех решение, чувствам се добре. Манипулацията е кратка и бърза, а специалистите обръщат достатъчно внимание. Нека всеки разумен човек вземе за себе си решение и да се ваксинира“, сподели Анна Дичева пред медията ни на излизане от кабинета.

Тя подчерта, че не е избирала ваксината си. Получава доза от AstraZeneca, налична в момента. Младото момиче призна още, че е изкарала вируса преди около 2 месеца и въпреки че би трябвали да има някакъв имунитет, решава да се имунизира.

„Аз съм прекарала вируса, но смятам, че всеки трябва да защити себе си и близките си“, категорична е Анна.

От Министерство на здравеопазването вече многократно увериха, че държавата е поръчала достатъчно дози и всеки гражданин, който желае, ще има възможност да се ваксинира. /БГНЕС