Опашки пред сградите на Софийския районен съд

Опашки има пред сградите на Софийския районен съд (СРС) – тази на бул. "Ген. М.Д.Скобелев", която е известна като Военното НДК и сградата на бул."Цар Борис III", предаде репортер на БГНЕС.

Опашката пред сградата на бул. "Цар Борис III"

Oт 14.05.2020 г. в сградите на съда се допускат посетители. „Днес е първият ден, в който съдилищата работят с граждани и затова интересът и желанието на хората да ползват услугите на съда е голям. Опашките са и заради това, че все пак пропускателният режим е малко ограничен, за да не се допуска вътре струпването на хора в коридорите на съдебните сгради“, посочи каза Даниела Александрова, която е заместник- председател на Софийския районен съд.

От съда вече обявиха, че влизането ще се извършва на обособени потоци в зависимост от целта на посещението, за което са поставени указателни табели. С цел недопускане струпването на хора е въведен ограничителен пропускателен режим. При изчакване следва да се спазва дистанция от поне 2 метра един от друг.

“Дезинфекция на всеки, който влиза в сградата на съда, да бъде с поставени ръкавици и маска“, изброи още Александрова.

Така при влизане следва да дезинфекцират ръцете си посредством поставените на входовете дезинфектанти, както и подметките на обувките си на специално поставените за целта стелки.

„Откритите съдебни заседания започват от 26 май“, каза зам.-председателя на СРС. /БГНЕС