Опасна ограда уби човек в Хасково

Опасна ограда, която е собственост на министерството на отбраната и за която Общината в Хасково многократно е сигнализирала, уби човек, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Мъж загина, след като се срути оградата покрай бившето военно поделение на улица "Ком" в Хасково. Според очевидци човекът е вървял по тротоара, когато при силния вятър, оградата е падната и го е затиснала. Инцидентът стана малко след 18 часа. Самоличността на загиналия се изяснява.

Преди няколко месеца граждани сигнализираха, че оградата е опасна. Имаше разпънати предпазни ленти, че не трябва да се минава покрай нея. От общината обясниха, че няколко пъти са поставяли предпазни ленти, но те се късани от хората. Ежедневно от там минават десетки хора, както и много деца, които отиват в близкото училище.

Оградата е собственост на Министерството на отбраната. Общината е пращала няколко писма до МО за опасната стена, но от там не са предприети никакви мерки, обясниха от пресцентъра на администрацията.

Това не е първият инцидент. Преди години рухна друга част от оградата и затисна минаващи по тротоара две момичета. /БГНЕС