Оперни певци помагат с концерт на семейство останало без дом

Оперни певци направиха благотворителен концерт в помощ на семейство от село Масларево, чиято къща изгоря през ноември, предаде репортер на БГНЕС.

Българката Жени и полякът Якуб се срещнали в Холандия. Връщат се в България, вдигат сватба и започват да отглеждат пчели. Домът им изгорял заедно с подаръците и с кошерите. Коледата те ще посрещнат под чужд покрив. За да изградят отново своя дом и да тръгнат отново към мечтите си, вече десетки хора им помагат.

На 11 декември разбрах за фамилията, която е загубила къщата си. Казаха ми, че се нуждаят от абсолютно всичко. Спонтанно реших, че трябва да се направи благотворителен концерт. В крайна сметка това е Коледа и да обърнем внимание и на ближния. Когато има хора в беда е добре да им помогнем. Това е моят начин, разказа за БГНЕС оперната певица Марена Балинова, която живее във Виена, а от известно време и в България.

Оперната певица позвънила на колеги и приятели, които на секундата се отзовали. В столичната залата на музей „Борис Христов“ се притекли Радостина Николаева, Бисер Георгиев, Ансамбъл "Vox Orphikus", а на рояла проф. Петър Райхл.

С настъпването на светлите празници Балинова пожелава да обичаме повече себе си, да се обединяваме, да протягаме ръка. „Когато видим очи, които са тъжни, просто да им дадем подкрепа“, апелира тя. /БГНЕС