Оригиналният финал на „Хубава жена“: Ричард Гиър зарязва Джулия Робъртс в мръсна уличка

Актрисата Джулия Робъртс в съвместно интервю с Патриша Аркет за Variety разказа как е трябвало да завърши филмът „Хубава жена“ в оригиналната версия на сценария.

В началото на своята кариера Аркет е участвала в кастинг за ролята във филма „3000“, който всъщност е бил оригиналният сценарий на „Хубава жена“. В него историята на главните герои е щяла да приключи съвсем различно и не така романтично.

„Той /персонажът на Ричард Гиър/ трябваше да ме изхвърли от колата, да ми хвърли пари и да си тръгне, зарязвайки ме в мръсна уличка“, разкри Джулия Робъртс.

Патриша Аркет обясни, че лентата „3000“ така и не е видяла бял свят, защото компанията, която се е занимавала със снимките, е ликвидирана. Впоследствие тя научила, че сценарият е пренаписан.

Комедийната мелодрама „Хубава жена“ разказва за любовта на успешния финансист Едуард Луис и уличната проститутка Вивиан. Филмът излезе на голям екран през 1990 г. и пожъна гигантски успех. Главните роли изпълниха Ричард Гиър и прохождащата тогава актриса Джулия Робъртс, която беше номинирана за „Оскар“ за най-добро женско изпълнение. /БГНЕС и РИА „Новости“