Осъдиха съпруга на Нанси Пелоси за шофиране в нетрезво състояние

Съпругът на председателката на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси беше осъден на пет дни затвор, след като се призна за виновен за шофиране в нетрезво състояние.

Нанси и Пол Пелоси

82-годишният Пол Пелоси призна, че е шофирал под въздействието на алкохол и е причинил телесни повреди, след като катастрофира с поршето си в окръг Напа, Калифорния, през май 2022 г.

Сделката за признаване на вина спестява на мултимилионера по-сериозно обвинение. Пелоси е женен за г-жа Пелоси, най-възрастната демократка в Конгреса на САЩ, от 1963 г.

Съгласно споразумението той няма да изтърпява допълнително наказание лишаване от свобода.

Нощта, която е прекарал в затвора след катастрофата на 28 май, ще се брои за два дни. Още два дни бяха приспаднати за добро поведение, а последният ден ще бъде изтърпян чрез полагане на осем часа общественополезен труд.

На Пелоси, основател на фирма за рисков капитал, също така се налага тригодишен изпитателен срок, той е задължен да посещава тримесечен курс за опасностите от шофиране в нетрезво състояние и трябва да плати около 7000 долара обезщетение.

Той няма да изгуби шофьорската си книжка, но ще трябва да използва устройство за запалване на автомобила си, което изисква проверка на алкохолната проба в издишания въздух, преди двигателят да се запали.

Нанси Пелоси не беше в съда за изслушването на присъдата вчера.

Катастрофата е станала в Оуквил, Калифорния, когато е излизал от дома на дългогодишен приятел и донор на демократите.

Според полицейския доклад той е блъснал черното си Порше в джипа на друг шофьор близо до дома му. Съобщава се, че и двете превозни средства са били сериозно повредени. По това време г-жа Пелоси е била на другия край на страната, в Роуд Айлънд, където е произнасяла реч при завършването на университета Браун.

От нейния офис отказаха да дадат какъвто и да е коментар, освен че това е "частен въпрос"./БГНЕС, Би Би Си

Вашингтон / САЩ