О'Съливан и Тръмп ще спорят във финала на Световното по снукър

Рони О'Съливан и Джъд Тръмп ще се изправят един срещу друг във финала на Световното първенство по снукър в Шефилд. Световният номер 1 О'Съливан, който преследва рекорда на Стивън Хендри от седем световни титли, нямаше проблем при доиграването си на мача с четирикратния шампион Джон Хигинс и затвори мача със 17-11, за да се класира за осмия си финал в Крусибъл.

В другия полуфинал Тръмп и трикратният победител Марк Уилямс сътвориха истинска класика. Шампионът от 2019 Тръмп поведе със 7-1, а след това дръпна с 12-5, като статистиката показваше, че никога в историята играч не е наваксвал седем фрейма изоставане в полуфиналите на Световното. Уилямс обаче показа своята класа, за да се върне в мача, като спечели 11 от следващите 14 партии и поведе с 16-15, доближавайки се на фрейм от победата. На свой ред Тръмп вдигна нивото си и опрян до стената, спечели последните два фрейма на мача, за да се класира за третия си финал в Шефилд.

"Емоциите са толкова много. Знаех си, че той ще се върне в мача, той игра невероятно и аз нямаше какво да направя. Даже се наслаждавах да го гледам, защото той бе изключителен. Надявах се да направи грешка и имах много късмет в последния фрейм", сподели Асото в колодата след успеха.

По този начин 46-годишният О'Съливан се превърна в най-възрастния финалист на Световното от Рей Риърдън през 1982 (49 години). От своя страна при загубата си от Тръмп Уилямс изравни рекорда на Хендри за най-много сенчъри брейкове в едно издание на първенството - 16.

Финалът на Световното първенство по снукър ще се проведе днес и утре със сесии от 15:00 и 21:00 часа българско време във формат 18/35. /БГНЕС