Осака преодоля Серина Уилямс за втори финал в Мелбърн

Японката Наоми Осака се доближи на една победа от четвърта титла от Големия шлем, след като отстрани Серина Уилямс на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия с 6-3, 6-4. Двубоят на "Род Лейвър Арина" не успя да предложи на завърналите се по трибуните зрители очакваните емоции, тъй като Осака доминираше на корта и не остави шансове на именитата си съперничка.

Осака не остави шансове на Серина Уилямс.

Третата поставена в схемата беше солидна на собствен сервис и много ефективна във важните точки, като спечели всичките си четири възможности за пробив, за да стигне до чист успех след час и 15 минути игра. 23-годишната Осака, която е шампионка в Мелбърн от 2019 година, завърши срещата с 20 печеливши удара срещу 21 непредизвикани грешки, докато Уилямс допусна два пъти повече грешки от уинъри - 12/24.

"За мен винаги е чест да играят срещу нея и не исках да загубя лошо, затова опитах да дам най-доброто от себе си. Когато бях малко дете, я гледах как играе тенис, а сега съм на корта срещу нея, което е изпълнена мечта", сподели след двубоя Осака, за която това бе 20-та поредна победа.

По този начин Осака се класира за четвъртия си финал в турнири от Шлема, като там ще срещна американката Дженифър Брейди или Каролина Мухова от Чехия, докато Серина Уилямс ще продължи да преследва рекордната 24-та титла от Големия шлем. /БГНЕС