Още два четвъртфиналиста в Шампионската лига стават ясни тази вечер

Поредните два четвъртфиналиста в Шампионската лига ще станат ясни тази вечер. Аякс приема Бенфика, а Манчестър Юнайтед играе на "Олд Трафорд" с Атлетико Мадрид. Двубоите са от 22,00 часа българско време.

"Дюшекчиите" заслужаваха да имат поне гол аванс преди реванша, въпреки че попадението на Жоао Феликс в седмата минута се оказа и единственият точен удар във вратата на "червените дяволи" в Мадрид. В крайна сметка Юнайтед извади късмет и се добра до ценен гол за 1:1 в 80-ата минута, който бе дело на резервата Антони Еланга.

По три срещи изиграха двата тима от първия мач помежду им. Англичаните не се разписаха при нулево равенство с Уотфорд, а след това бяха трагични в дербито на Манчестър загубено с 1:4. Тази събота обаче Кристиано Роналдо бе над всички на „Олд Трафорд“ при успех с 3:2 над Тотнъм. На свой ред „дюшекчиите“ се справиха далеч по-добре. Те отбелязаха седем гола, които бяха достатъчни за победи над Селта, Бетис и Кадис в Ла Лига.

В другия мач тази вечер Аякс и Бенфика започват от 2:2 в първата среща. Нидерландците са в серия от три поредни победи във всички турнири, докато Бенфика допусна грешка срещу Визела в последния си двубой от първенството и е трети в класирането, на 18 точки от лидера Порто.

От този сезон в европейските клубни турнири отпадна правилото за гол на чужд терен, така че каквото и да е равенство в двата двубоя ще доведе до продължения. /БГНЕС