Още сняг ще натрупа в Северна и Южна България

В четвъртък в голяма част от страната валежите ще спрат, но до обяд се очаква да натрупа още сняг в централните, северните и южните райони, предаде репортер на БГНЕС.

Вятърът ще бъде до умерен от североизток.

Жълт код за обилни снеговалежи е обявен за 14 области в Централна, Северна и Южна България.

Жълт код за обилни снеговалежи е обявен за 14 области в Централна, Северна и Южна България. Кодът е в сила за областите Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Сливенска, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска. В тези области до обяд снеговалежите ще продължат, снежната покривка ще се увеличава. С умерения североизточен вятър остават условията за преспи и навявания.

Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, за София минус 3. Максималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, за София 3, по Черноморието 5-7, в Северна България около 2-4 градуса, в южните райони между 5 и 8 градуса.

В петък сутринта ще бъде студено с температури около минус 8 – минус 9 градуса, през деня бързо ще се затопля и максималните температури ще бъдат между 6 и 10 градуса. /БГНЕС