Още четирима от фаворитите отпаднаха в първия кръг в Китай

Загубите на водещите снукър играчи на старта на Откритото първенство на Китай продължиха и днес, след като вчера миналогодишният шампион Марк Селби изненадващо загуби от Крейг Стеадман с 3-6 в квалификационния кръг.

Днес с надежда за спечелване на турнира и чек от 225 хиляди паунда се простиха Марк Уилямс, Бари Хоукинс, Джъд Тръмп и Джон Хигинс. Настоящият световен шампион Уилямс бе победен от ирландеца Кен Дохърти с 6-4 в повторение на финала на Световното първенство от 2003-та година, като Дохърти се отличи с брейк от 142 точки. Намиращият се в добра форма Джъд Тръмп не успя да вземе решаващия 11-ти фрейм в мача си с Роби Уилямс, а четирикратният първенец на света Джон Хигинс бе спрян от световния номер 84 Джо О'Конър. Бари Хоукинс загуби от представителя на домакините Лу Нин с 5-6.

Напред продължават Нийл Робъртсън, Али Картър, Лука Бресел, Джак Лисауски, Стюарт Бингам и Кайрън Уилсън. Световният номер 1 Рони О'Съливан не участва в турнира в Пекин, който е последен преди началото на Световното първенство в Шефилд на 20 април. /БГНЕС