ОСК Левски награди най-добрите си спортисти за 2020

Обединен спортен клуб Левски награди най-добрите си състезатели и треньори за 2020 година в традиционната церемония "Синя звездна класация", която се проведе днес на Националния стадион "Васил Левски", предаде репортер на БГНЕС.

На церемонията присъстваха легендите на българската борба Георги Мърков и Александър Томов

За спортист номер 1 на годината бяха отличени състезателките по борба Миглена Селишка и Мими Христова, които в момента се готвят за участие на Олимпиадата в Токио, а техни подгласници станаха състезателката по спортна гимнастика Валентина Георгиева и боксьорите Ясен Радев и Кирил Борисов. В категорията за треньор на годината бяха наградени двама специалисти - Петър Касабов (борба) и Владислав Георгиев (бокс). Наградата за най-перспективен млад състезател получи волейболистът Александър Николов, син на бившия национал Владимир Николов.

На церемонията, която беше открита от новия президент на ОСК Левски Тодор Стефанов, бяха раздадени и два приза за всеотдайност - на досегашната председателка на ОСК Левски Бранимира Цветанова и на Маргарита Петрова, която отговаря за противоепидемичните мерки в спортните зали на "сините" по време на пандемията от коронавирус. В "Синя звездна класация" бе отличен и Светлозар Герджиков, който е купил от битака шампионската купа на Волейболен клуб Левски от 1953 година и я е дарил на клуба, като по този начин е спасил първия трофей в историята на отбора.

На днешната церемония присъстваха част от най-големите имена в историята на Левски, включително олимпийските медалисти по борба Георги Мърков и Александър Томов, волейболната легенда Христо Илиев и голямата българска треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. /БГНЕС