О'Съливан надви Картър за рекордна осма Мастърс титла

Легендарният Рони О'Съливан продължи да чупи всички рекорди в снукъра, след като спечели осма титла от Мастърс турнира. Ракетата надви във финала в "Алекзандра Палас" Алистър Картър 10-7, след като изоставаше с 3-6.

О'Съливан, който наскоро триумфира и в Шампионата на Обединеното кралство, показа класа си, за да вземе седем от заключителните осем фрейма и така да грабне 23-ти трофей от Тройната корона (Мастърс, Световното първенство и Шампионата на Обединеното кралство).

Така световният номер 1 вече има 8 титли от Мастърс (рекорд), 8 от Шампионата на Обединеното кралство и 7 от Световното първенство (споделен рекорд със Стивън Хендри). За О'Съливан това бе 18-та победа в 19 мача срещу Картър, с която той си осигури 250 000 паунда от наградния фонд.

"Не знам как спечелих този турнир, просто се борих максимално, опитах се да играя освободено и да поставя Али под напрежение. Ако иска да спечели, да трябва да ме изстърже от масата. Исках да видя дали имам достатъчно гориво, за да стигна финиш линията. Али игра по-добре в следобедната сесия, тази вечер ми се размина. Той пропусна някои топки, което ми даде вяра", сподели Ракетата след финала.

Така О'Съливан ще има шанс да изравни постижението на Стив Дейвис, Стивън Хендри и Марк Уилямс, които са единствените, спечелили Мастърс, Световното първенство и Шампионата на Обединеното кралство в рамките на един сезон, като Хендри го е правил два пъти.

Световното първенство в Шефилд ще се проведе в периода 20 април - 6 май. /БГНЕС