Османи ще се срещне с Николай Милков

В рамките на днешния ден ще се състои работно посещение на министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи в България. Визитата ще се проведе непосредствено след участието му в официалната среща на министрите на външните работи на държавите от Централноевропейската инициатива, на която страната ни е председател през настоящата година.

От 09.15 часа в МВнР министър Николай Милков ще разговаря на четири очи със своя колега от Северна Македония, след което ще се проведат пленарни разговори между двете делегации. В 10.30 часа двамата министри на външните работи ще дадат съвместни изявления за медиите.

Сред темите във фокуса на разговорите се предвижда да бъдат практическото реализиране на постигнатите договорености между двете съседни страни, инфраструктурното свързване, секторното сътрудничество и европейската интеграция на Република Северна Македония. В рамките на работното си посещение в страната министър Буяр Османи ще проведе среща и с министър-председателя Гълъб Донев. /БГНЕС