ОССЕ призова за честни и демократични избори в РСМ

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) призова предстоящите избори в съседна РС Македония да бъдат честни и демократични.


Днес министър-председателят на Северна Македония Талат Джафери се срещна с ръководителя на мисията на ОССЕ в Скопие Н. Пр. Килиан Вал, съобщи правителствената пресслужба.

Посланик Вал поздрави премиера Джафери за председателския пост в правителството, както и за мандата на новоизбрания състав на кабинета.

Джафери подчерта категоричната решимост на кабинета да организира и проведе мирни, честни и демократични избори, "според най-високите европейски стандарти".

"Проевропейската коалиция, на която се основава правителството, е ангажирана с европейските ценности в политиките във всички области, тъй като интеграцията на страната в ЕС е съществена за качеството на живот на гражданите", заяви министър-председателят.

В тази насока на срещата беше изразено очакване за принос на всички политически субекти и институции в провеждането на честни и демократични избори, като се вземат предвид препоръките на мисията за наблюдение на ОССЕ/СДИЧП. /БГНЕС

Категории: