Остана само третият мандат

„Има такъв народ” са взели цялата власт в парламента, дали са две важни комисии на ДПС. Не разбирам откъде е тази претенция да се представят като опозиция. В крайна сметка трябва да стане ясно, че политическият диалог няма алтернатива и без разговори с ГЕРБ-СДС не може да се върви напред.

Това заяви Даниел Митов след връщането на нереализирания втори проучвателен мандат на президента, предаде репортер на БГНЕС.

Митов върна мандата на Радев, президентът благодари за улеснението

След разговора на „Дондуков” 2 Митов каза, че с президента са говорели и за предстоящите президентски избори, но датата на провеждането им зависи от парламента. Тя ще бъде определена до десетина дни, предполагам, каза той.

Митов засегна и темата по процедурата за придобиване на нова партида американски самолети F-16 Block 70.

Рядко сме имали възможността да поздравим президента Радев и служебното правителство. Радваме се, че са осъзнали, че политиката на ГЕРБ за модернизация на българската армия е правилна и я продължават, заяви той.

ГЕРБ представи кабинет, който можеше да имаме, но няма да имаме

Според председателя на ПГ на партията Десислава Атанасова една от важните задачи в законодателната дейност на 46-ия парламент е разглеждане на промените в Изборния кодекс.

След като ГЕРБ върнаха веднага втория мандат, президентът трябва да продължи процедурата и да посочи парламентарно представена формация за третия последен мандат.

В капан сме. Избори „2 в 1” е лош вариант – и като организация, а и никой не знае какво ще произведат. Парламентарни и президентски избори през една или две седмици също не е добър вариант, каза и Томислав Дончев.

По думите му в капана на възможните предсрочни избори, позициите на партиите по актуализацията на бюджета ще се радикализират. /БГНЕС