Остава бедственото положение в 4 общини в Смолянско

Остава бедственото положение в 4 общини в Смолянско. И в момента там продължава да вали сняг. Село Триград е недостъпно.

Основният проблем обаче там е, че нямат вода, предаде БНТ. От ВИК дружеството са казали, че водопроводът може да бъде възстановен най-рано до 10 дни. Ново свлачище се активизира в смолянското село Могилица. Там пътят е проходим само в едното платно. Тежко е положението и в общините Девин и Смолян. Предстои описване на щетите след опустошителните порои. Пътищата в района са проходими при зимни условия.

Пет са общините в Благоевградско, които обявиха бедствено положение – Симитли, Петрич, Гърмен, Благоевград и Кресна. Навсякъде в региона аварийни екипи продължаваха да разчистват пътища. Някои междуселски участъци остават затворени – пътят за село Сушица в община Симитли, в района на Петрич също има затворени участъци. На много места има скъсани водопроводи и десетки населени места са без вода. Бедстващи хора няма, увери областният управител, няколко села са със затруднен достъп. Хората продължават да се борят със щетите по домовете си. /БГНЕС