Остава с ниски температури в 19 области на страната

Времето тази сутрин ще е слънчево, но доста студено, предаде репортер на БГНЕС.

Ще духа северен вятър над страната, а в Източна България ще бъде до умерен, като с него ще нахлува още малко по-студен въздух. В 19 области е обявен жълт код за опасно ниски температури, като освен в сутрешните часове, отрицателни ще бъдат температурите и през деня. Кодът е в сила за областите в Западна и Северна България, а от Южна България ще бъдат засегнати две области – Смолян и Кърджали. По Черноморието пък ще духа бурен студен вятър с пориви 15-20 м/с (7-8 бала по Бофорт). Вълнението на юг от Бургас и нос Калиакра ще бъде 4 бала.

Минималните температури ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, в югозападните райони може и по-ниски, за София минус 11 градуса.

Дневните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, за София минус 1, по Черноморието 0-1 градуса, в Северна и Южна България между 1 и 3 градуса.

В сряда ще има разкъсана облачност, минималните температури още малко ще се понижат, най-вече в Западна и Южна България, а дневните ще се повишат почти до 5 градуса над нулата. /БГНЕС