Остава топло за сезона, но ще има валежи

В неделния ден времето над страната ще е предимно облачно и на много места ще има валежи от дъжд, значителни в крайните северозападни райони, както и вечерта и през нощта срещу понеделник – в Западна и Централна България. В Източна България валежите ще са слаби и на отделни места. Там, както и на места северно от планините, ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър.

Ще остане топло за сезона с максимални температури между 17 и 22 градуса, по-ниски в крайните северозападните райони, където ще вали почти без прекъсване, както и около Дунав, там вятърът ще е от изток-североизток.

Минималните температури също ще са сравнително високи - между 8 и 13 градуса, на места в Източна България до 16 градуса. В София минималната температура ще е около 8 градуса, а максималната – 16 – 17 градуса. Времето в планините ще е облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, а по високите места – над 2200-2300 метра – сняг.

Над Черноморието също ще има значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. /БГНЕС