Оставиха в ареста мъжа, у когото заловиха огромно количество кокаин

Софийският градски съд остави в ареста мъжа, в чиято кола бяха открити 40 кг кокаин, предаде репортер на БГНЕС.

Прокуратурата поиска Николай Петров да остане за постоянно зад решетките заради риска да извърши друго престъпление или да се укрие. Според съда има данни, че мъжът е извършил деянието, за което е обвинен. Престъплението е с висока степен на обществена опасност, а установените количества наркотици са големи, мотивира се съдията.

Общо 327 пакета, с тегло около 1 килограм всеки, откри полицията в „Студентски град”. Жилището, в което е открито рекордното количество дрога е обитавано от задържания навръх 24 май Николай Петров, чиято мярка за неотклонение гледа градския съд.

БГНЕС припомня, че 300 килограма кокаин откриха в Студентски град в София.

Кокаинът с висока чистота бил съхраняван в трикрилен гардероб в спалнята на задържания и в скрин в кухнята – 248 пакета в гардероба и още 79 подобни пакета в скрина.

Разследващите казаха, че пакетите дрога били опаковани по един и същи начин, но с различна маркировка. В апартамента е намерена и професионална машина за пакетиране.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев определи жилището като депо. Той заяви, че кокаинът не е предназначен за българския пазар, а за Западна Европа и за Азия. С оглед на наближаващия летен сезон, само около 30-40 килограма са били предназначени за разпространение в България, посочи комисар Хаджиев.

Според шефа на СДВР общата стойност на иззетия вчера кокаин е около 10 млн. евро, цената на улицата може да достигне над 80 млн. лева.

Разследването продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура. /БГНЕС