От ГЕРБ и ИСМВ с фейсбук коментари след изтеглянето на Василев

Лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов обяви оттеглянето на номинирания за министър-председател Николай Василев. Също както го обяви, така и сега чрез Фейсбук съобщи за изтеглянето и анонсира, че скоро ще предложи ревизиран проектокабинет.

Не закъсняха и първите коментари, отново във Фейсбук.

Тома Биков от ГЕРБ написа в профила си: „Правителството на Николай Василев подаде оставка преди да бъде избрано”.

Николай Хаджигенов от „Изправи се. Мутри вън” коментира: „Свалянето на БОЙче отне години.Следващият изкара три дни. Задобряваме!”.

Също чрез Фейсбук Мая Манолова приветства решението на Слави Трифонов. "Браво на Слави и "Има такъв народ"!", написа тя.

"Приветстваме решението на Слави Трифонов да предложи друг състав на кабинет. Това е стъпка в правилната посока към постигане на консенсус на партиите на промяната за общи действия. Борисов да не бърза да потрива доволно ръце. Усилията за устойчива промяна на модела изискват именно намирането на съгласие, прозрачност и гаранции за реформи. Това са повишаване на доходите, преизчислявяне на пенсиите, незабавна подкрепа на малките и средни фирми след пандемията, помощ за хората с увреждания, децата и семействата, съдебна реформа и ревизия на управлението на Борисов. Сигурна съм, че готови за такива решителни реформи хора ИТН може да посочи до дни в един силен отбор. Прозрачно. С дневен ред какъвто хората очакват. И с персонален състав приемлив за широката общественост. Браво, Слави! Днес не беше добър ден за Борисов", коментира Мая Манолова. /БГНЕС