Първите в списъка са сладките напитки - например газирани или подсладени. В тях почти няма кулинарни съставки - само вещества за промишлена употреба.
Втората група вредни храни са бонбоните и сладкишите. В тях влизат шоколади, десертчета, бисквитки и други. Организацията за прехрана и земеделие на ООН ги класифицира като ултрапреработени храни, които трябва да бъдат елиминирани от менюто ни.
Друг вреден продукт е… сладоледът. Преди да се откажете от него обаче, погледнете съставките му. Ако сладоледът е направен на основата на сухо мляко, а не на прясно, тогава имате ултраобработен продукт.
Следващите в списъка са бургерите и фаст фууд. Ако са направени с органични съставки, те не представляват опасност за здравето. Съставките, използвани във фаст фууд, правят бургерите силно преработен продукт. Авторите на публикацията призовават за незабавен отказ от фаст фууд храните.