От Португалия до Сингапур може да се пътува и само с влак

Вече можете да пътувате от Лагос, Португалия чак до Сингапур с влак и само с няколко спирки по пътя, твърдят експерти по железопътния транспорт.

Анализ на железопътния блогър Марк Смит, известен още като The Man in Seat 61, и потребителите на Reddit изчислиха, че пътуването от 11 654 мили (ок. 18 755 км – бел. ред.) може да бъде извършено за 21 дни.

Спирките и връзките по пътя включват Париж, Москва, Пекин и Банкок, което го превръща в истинско голямо турне Европа – Азия, пише „Индипендънт“.

Липсващата връзка беше нова железопътна отсечка в Лаос, която беше завършена на 2 декември и свързва град Ботен със столицата Виентян.

Новата железопътна връзка на Лаос, която променя играта, е построена от китайците, като разходите са разделени между двете страни - участъкът от 414 км (260 мили) беше изграден за 5 години.

Вече се разработва проект за разширяване на линията до Банкок и след това през Малайзия до Сингапур, но това пътуване вече може да бъде осъществено чрез смяна на влаковите линии в тези точки.

Любителите на пътуването с влак смятат, че билетите ще струват малко над 1 000 паунда. /БГНЕС