Отбелязват годишнина от антиправителствените протести

Годишнина от стартиране на антиправителствените протести през 2020 година ще бъде отбелязана днес пред сградата на президентството.

Измина една година, откакто стартираха протестите ни срещу мафията, която си имаше държава. 116 дни, които събудиха гнева на българите във всяка точка на света. 12 месеца, в които неистовата ни мечта за нормалност изпълваше площадите и улиците из цяла България, заявява служебният министър на културата Велислав Минеков.

365 дни, в които продължаваше битката ни за връщане на държавността, нормалността и компетентността във всички сфери. Битка, подкрепена всички - от безработния, през завърналите се от чужбина успели и кадърни млади хора до президента на България. 8 760 часа, изпълнени с доказателства, че гражданското общество не е само куха фраза, а реалността, която заслужаваме – ние, децата ни и нашите внуци, подчертава Минеков.

Той призовава хората да се съберат пред Президентството, за да отпразнуват съединението, което направи силата.

И да си припомним, че не трябва да губим нито секунда повече в компромиси – с държавата, с бъдещето и със съвестта си, казва още Минеков. /БГНЕС

Тагове: