Отказване на Медведев прати Джокович на финал срещу Циципас в Астана

Отказване на Даниил Медведев отвори пътя на Новак Джокович към финала на АТП 500 турнира в Астана. След два страхотни сета, в които и опонентите демонстрираха прекрасен тенис, руснакът неочаквано се оттегли веднага след края на втората част. По този начин Джокович се доближи само на една победа от своята титла №90 в Тура и подобри баланса си срещу руснака на 7-4.

Новак Джокович.

Впоследствие стана ясно, че травма в крака е била причината Медведев да прекрати преждевременно двубоя и да прати балканеца на финал, където го очаква двубой срещу Стефанос Циципас.

В средата на първия сет се стигна до поредица от три пробива, завършила в полза на Медведев, който се възползва от множеството непредизвикани грешки на 21-кратния шампион от Шлема и поведе с 4-3, след което не срещна затруднения по пътя си към успеха в дебютната част.

В началото на втория сет Джокович изостри играта си. Това обаче по никакъв начин не притесни руснака, който продължи да бъде като истинска стена от другата страна на мрежата, връщайки всяка топка. Резонно развръзката дойде в тайбрек. Шампионът от Уимбълдън взе ранен аванс от 4:1, който разгърна до 5:3, но тогава последваха две великолепни драйв волета на руснака, които възвърнаха паритета за 5:5. Скоро след това белградчанинът отново пое контрол върху събитията и материализира втория си сетбол след отличен минаващ удар от бекхенд по правата.

Веднага след заключителната точката Медведев ненадейно взе решение да сложи преждевременно край на срещата. /БГНЕС