Откраднаха реквизит за 150 000 паунда от снимките на „Короната”

Неизвестни бандити са откраднали 200 реквизита на стойност 150 000 британски лири от снимачната площадка на историческия сериал на Netflix "Короната", съобщава вестник „Сън”.

Според изданието крадците все още се издирват от полицията.

„Сън“ съобщава, че кражбата е станала в близост до английския град Донкастър, където е трябвало да бъдат заснети сцени с Имелда Стаунтън (в ролята на кралица Елизабет II) и Джонатън Прайс (принц Филип). Това беше последната седмица от снимките на петия сезон на телевизионния сериал.

Заподозрените са нападнали през нощта. "Бандата е получила достъп до три камиона, проникнала е в тях и ги е ограбила", разказва източник на изданието.

Сред откраднатите предмети са наистина ценни антики, включително копие на яйце на Фаберже, купено през 1933 г. от крал Джордж V, дядото на Елизабет II.

"Продуцентите на сериала обръщат невероятно внимание на детайлите. Всеки елемент е внимателно подбран. Така че да ги изгубим е просто ужасно", коментира вътрешен човек.

Освен копието на яйцето на Фаберже, крадците са задигнали свещници, бижута, часовник, сребърни прибори и скъпа клетка за птици.

Сега продуцентите на предаването обмислят с какво да заменят изгубения реквизит. Но тъй като много от предметите са наистина уникални, това няма да е лесно.

Очаква се новите епизоди на „Короната” да бъдат пуснати през есента на 2022 г. В ролята на принцеса Даяна ще се превъплъти Елизабет Дебики, а Доминик Уест ще се превъплъти в образа на нейния съпруг принц Чарлз./БГНЕС

Тагове: