Откриха сезона на Росенец

Жители на Бургас се събраха на плажа пред лятната резиденция на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, за да открият летния сезон, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Гражданите забиха българското знаме на брега. Повод, за да организират поредното събитие на малката плажна ивица е делото, което фирма, близка до Доган, води срещу Агенцията по кадастър, за да впише малката ивица като плаж. От фирмата се опитват да докажат, че това е земеделска земя.

Днес гражданите дошли да открият летния сезон на плажа, установиха, че той е обрасъл с трева и брега е засипан с речни камъни. Още през януари граждани организираха акция по почистване на плажната ивица от тревата на плажа, а тя беше дадена за анализ.

„Още когато правихме почистване , носихме поби, на които проби ни заявиха, че това тук не естествения хабитат. Въпреки почистването виждаме, че всичко е обрасло. Фирма, приближена до Доган продължава да претендира, че това тук не е плаж, а е земеделска земя”, заяви Бисер Русимов от ОЗБГ.

Росенец стана в центъра на внимание на българската общественост, след като там миналото лято акостира лидерът на "Демократична България" Христо Иванов, който беше изгонен от охраната на Доган. Това беше и една от основните причини за избухването на масовите протести в страната. /БГНЕС