Откриха уникална илюстрация към първото издание на "Мечо Пух"

Оригинална скица на английския книжен илюстратор Ърнест Шепърд за детската история на Алън Милн "Мечо Пух" е намерена в мазето на книжарница във Великобритания, съобщи вестник "Таймс".

"Вероятно сте запознати с изображението. Мечо Пух и Прасчо вървят към залеза и размишляват върху закуската и какви интересни неща ги очакват на следващия ден. Това изображение е възпроизвеждано многократно, но оригиналите са много редки. Сега автентична версия на тази прочута сцена, дело на илюстратора на Мечо Пух Е. Х. Шепърд, е открита след години съхранение в мазето на книжарница, увита в стара кърпа", се казва в статията на "Таймс".

Отбелязва се, че това не е оригиналната скица, нарисувана за книжното издание от 20-те години на ХХ век, а илюстрация, създадена от ръката на Шепърд.

"Досега е продадена само една негова рисунка с тази сцена. Това е оригиналът, продаден миналата година за 220 000 долара", се казва в статията.

Откритата рисунка ще бъде продадена на търг. "Между 20 000 и 30 000 британски лири би била атрактивна оценка на стойността й", цитира изданието говорителя на аукционната къща Dominic Winter Auctioneers Крис Олбъри./БГНЕС