Откриха жив и здрав Сашко от Перник

12-годишният Александър от Перник е открит жив и здрав.

Пред БГНЕС говорителят на главния прокурор Сийка Милева потвърди добрата новина. Тя уточни, че детето е намерено от доброволци. Всеки момент полицията и местната власт в Перник ще дадат подробности по случая. Александър, заедно с баща си се намира в болница, за обстоен преглед.

Новината мигновено заля социалната мрежа Фейсбук, след като невиждана по численост доброволческа акция бе организирана в първите дни от изчезването на момчето. Доброволците, които през изминалите 9 дни издирваха момчето, се събраха в Перник.

Александър е открит в местността „Червена могила” край Радомир. Местността е труднодостъпна.

Кметът на Перник, служебният вътрешен министър и говорителят на "Пирогов" Мария Пойрязова увериха, че детето е в добро състояние.
"Сашко е здрав, жив и в добро състояние. Открит е от доброволци и служители на МВР по време на обхождане на поредния участък", каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

Детето е здраво и в добро състояние. Тази криза приключи, заяви пред бТВ служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.


Разследването на случая ще продължи. Приоритет за нас беше да намерим детето живо и здраво, от тук нататък ще си свършим всичката работа, за да установим какво се е случило с детето, заяви Демерджиев.

БГНЕС припомня, че 12-годишният Александър, който е с аутизъм, бе в неизвестност от миналия петък, 11 ноември. Вчера бащата на момчето обяви 100 000 лв. парична награда за този, който намери сина му. /БГНЕС